Масажи

Масажи

Класически масаж

   Класическият масаж, известен още като шведски масаж, е един от най- популярните на Запад. Масажът се прилага върху цялото тяло , като се използват разнообразни техники: поглаждане на  кожата, разтриване, размачкване на мускулите, използване на потупвания и вибрации. Степента на натиск и честотата на прилаганите техники зависят от  частта на тялото, върху която се използват. Класическият европейски масаж оказва отпускащо въздействие върху тялото, тонизира организма, освобождавайки го от умората, действа ободряващо върху психиката, като подобрява функцията на нервната система. Положителните резултати от класическия тип масаж се изразяват и в раздвижването на кръвта и лимфата, повишаване на имунитета, заличаване на напрежението и притесненията. 

Времетране: 25 мин/ 30 лв

Времетраене: 50 мин/ 40 лв

Времетраене: 80 мин/ 70 лв

 

Антицелулитен масаж

    Служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образувания. Извършва се с помоща на специални техники и етерични масла. Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. 

Времетраене: 50 мин/ 50 лв Релаксиращ масаж с бамбуци                                  

     Бамбукът притиска кожата, разтяга и успокоява тонизираната мускулатура след поредната тежка тренировка. Умът ви се рее и ви унася - не е странно да поспите. Когато всичко свърши, сте още замаяни, а умората е изчезнала. Останало е само едно блажено усещане за релакс.Това е релаксираща масажна терапия, която използва бамбукови  пръчки като основен инструмент за оказване на дълбок и плитък натиск върху голяма площ, а също обтриване, ротация с натиск и точков натиск. Днес бамбуковият масаж е много популярна техника за масаж. Можете да й се доверите, стига да се нуждаете от отпускане на тялото и отърсване от стреса.


Времетраене: 45 мин/ 50 лв

 

 Спортен масаж

     Прилага се при спортисти или при хора, спортуващи за здраве и удоволствие. Масажът може да бъде тонизиращ предстартов или релаксиращ след спортна дейност. Масажът обхваща различни части от тялото или цялото тяло, в зависимост от упражняваната спортна дейност.Целта на спортните масажи е да помогне да облекчи стреса и напрежението в телесните тъкани, които се акумулират по време на физическа активност. Спомага да се намалят нараняванията и предотвратява прекаленото разтягане и пренатоварване на мускулите. Освен това спортните масажи подсилват физическото представяне като повишава гъвкавостта, намалява мускулното напрежение и премахва умората. Спортният масаж има и разнообразни здравословни ползи, които включват повишено кръвообращение и затова успешно се доставят и хранителни вещества и кислород.В допълнение бихме искали да кажем, че спортният масаж се препоръчва като възстановяваща и укрепваща процедура за хора, които се рехабилитират от физическо нараняване. Въпреки разнообразните етапи и причини за спортен масаж, преобладаващата част от техниките използвани е спортния масаж се коренят в техниките на класическият масаж.  

 

Времетране: 25 мин/ 30 лв

Времетраене: 50 мин/ 40 лв

 

Лечебен масаж:


Времетране: 25-30 мин/ 30 лв

 


За деца до 12 години:


Частичен масаж: 25 лв


Цялостен масаж: 35 лв