Фитнес инструктор

Фитнес инструктор

Избирайки тренировка с Фитнес инструктор, Вие можете да сте сигурни, че ще получите необходимото внимание . Добрият инструктор ще Ви накара да се почувствате в добронамерена среда, ще бъде съпричастен с Вашите цели и амбиции, ще бъде Ваш съветник.

   Безопасността на изпълнение на упражненията е ключова за всяка тренировъчна програма и не трябва да бъде подценявана. Правилното изпълнение на всяко упражнение свежда до минимум риска от травми и наранявания. Първата задача и най-голямата отговорност на индивидуалния инструктор е точно в тази посока.
   Редовната работа с персонален инструктор гарантира възходящо развитие. Това означава, че всяка тренировка развива предишната, така че тялото Ви никога не е в т.нар. „ Зона на комфорта ”. Организмът Ви непрекъснато ще бъде предизвикван, както за постигане на желаната цел, така и за поставяне на нови.

   Едно от основните предимства на работата с персонален инструктор е факта, че той разработва специално за Вас индивидуална тренировъчна програма. Тя ще е съобразена изцяло с физическите и психическите Ви особености, здравословното Ви състояние, както и с целите, които сте си поставили.

 
Добрият професионалист изпълнява ролята не само на инструктор, но и на модел за подражание - учител, който се превръща в основен източник на мотивация и подкрепа за своя ученик (клиент). От него трябва да очаквате да познава силните и слабите Ви страни, да Ви насърчава така, че да се чувствате удовлетворени от себе си и да се стремите към непрекъснато усъвършенстване.

Вашият персонален инструктор е отличен източник на информация относно принципите на тренировка и хранене. Дискусиите с него ще Ви дадат възможност да научите отговорите на въпросите, които Ви интересуват, както и да разберете причините и ефектите от всяко упражнение.

Явно е, че добрият персонален инструктор е не само спортист. Той е също учител, психолог, вдъхновител. Попаднем ли на такъв човек, почти сигурно е, че движението ще се превърне в неизменна част от нашия живот. А това не е за изпускане.